Kämpar

 
 
Jag har sått fröer och äntligen börjar de gro och de små kvistarna kämpar sig upp mot ljuset. Jag kommer knappt ihåg vad det var jag sådde, men i någon av krukorna är det sallad och i någon är det basilika. Jag tycker att det är så mysigt att plantera, se hur det växer, hur det lilla lilla fröet kan bli till något stort och vackert.
 
I mitt jobb ser jag människor växa. Jag förundras, när jag ser tillbaka på mitt år, över hur mycket ungdomarna jag jobbar med har utvecklats och förändrats. Hur de plötsligt både vågar ta plats och känner sig så säkra i sig själva att de kan ge plats åt någon annan, inkludera fler och öppna upp för gemenskap. Det är fint! I mitt jobb sätter vi frön. Det är långt ifrån alltid som jag får se skörden av det jag sår, men när jag får det är det värt all möda och all kämpan! Älskade ungdomar - ni är fantastiska!

Fredagkväll i försommarsolen

 
 
 
 
 
 
 
Bildbomb.
Igår var det sommar i luften så vi bestämde oss för att tillbringa kvällen utomhus. Kubb, korvgrillning, lägereldsgitarr och vänner. Så värt!
 

Ett hav av blommor

 
 
Min trädgård kan vara det vackraste jag någonsin sett... Inte kunde jag ana att de gamla krokiga träden skulle brista ut och bli fulla av vackra blommor.
 
Ikväll är jag hemma och tar det lugnt. Jag har varit otroligt trött idag och känt mig sliten i kroppen. Jag jobbar ofta tidig morgon och sen kväll och det tär på kroppen med oregelbunden sömn och många timmars arbete. Hade en massa arbete jag borde gjort idag, men kroppen sa ifrån. Jag tror att det är signaler man bör lyssna på. Det är alltför många som ställer orimligt höga krav på sig själva och går in i väggen. Jag har själv varit där. Det är dumt, fruktansvärt jobbigt och jag vill absolut inte dit igen!
 
Trevlig helg på er och kom ihåg att ta hand om er själva och varandra!

Slottsmiljö

 
 
Här kommer fler bilder från gårdagens personaldag på slottet Bjärka-Säby. Detta är från Blå salen - ett fantastiskt vackert rum. Här på slottet finns Bed & Breakfast, konferensanläggning och slottscafé men också en kommunitet, det vill säga människor som lever klosterliv - munkar och nunnor. Ja, det finns sånna i Sverige idag. Supercoolt tycker jag att kunna hänge sig så åt något. Själv hade jag aldrig klarat av att leva den typen av liv som de lever.
 
 

Relationer behöver vård så även bland kollegor

 
 
Idag har jag tillbringat min dag på personalutflykt med mitt jobb. Dagen började med en dryg timmes bilfärd norr ut och vi stannade vid Bergs slussar för frukost-picknick innan vi åkte vidare mot dagens slutmål - slottet Bjärka-Säby. Fantastisk natur och miljö! Och så värdefullt det känns att som kollegor få möjlighet att åka iväg och fördjupa relationen till varandra, umgås och prata oss samman kring vårt jobb. För övrigt kan det nog vara så att jag har världens bästa kollegor!

 
 

Hemma var ligger det nånstans?

 
 
Hemma - vad är det egentligen? Den plats där jag sover, där jag bor, där min hemkänsla är, eller där mitt hjärta befinner sig. Jag kommer nog aldrig att känna mig riktigt hemma där jag just nu bor. Hemma är, trots att jag bott hemifrån i nästan tre år, mitt föräldrarhem.
 
Det där med definitionen av ett hem är så kontroversiellt, så utsatt och så känsligt ämne. Jag tänker på EU-migranterna i Bålsta som i förra veckan fick sitt tillfälliga hem nereldat och förstört. Eller alla de som färdats med båt över Medelhavet och bildat ett hem på andra sidan havet, i ett nytt land. Vad är hemma för dem? Ett hem kan vara allt mellan en enkel pressening, en flyktingförläggning eller ett stort slott men vissa känner sig ändå aldrig hemma.
 
Idag har jag skapat hemkänsla hos mig och planterat vårblommor. Blommor är ett av mina bästa tips för mer hemkänsla. De skapar liksom liv, gör en glad och doftar hemma.
 
Rubriken kommer förresten från en fras i den fantastiskt mysiga sången Hemma ur musikalen Kristina från Duvemåla som jag såg för några veckor sedan.

RSS 2.0