Hej Rumänien!

 
 
Äntligen är vi här!! Inatt landade vi i Rumänien och färdades sedan med bil till basen i Sighisoara där vi befinner oss nu. Idag har vi en lugn dag på centret med förberedelser för veckan som kommer och imorgon åker vi ut till en lägergård där vi ska vara ledare på ett barnläger. Det känns både spännande och enormt viktigt!!
 

Att uppskatta det lilla

Min vackra vän Lina.
 
 
Utflykt... Till en fårfarm... Oväntat? Kanske.
Men jag är så tacksam för vänner och för att jag lärt mig uppskatta det lilla. Som ju egentligen inte är så lite. Naturen! Djuren! Allt det vackra! Allt det enkla! Allt det spontana! Det är inte litet. Det är alldeles fantastiskt om man bara vill se det. Låter det vuxet - att glädjas lika mycket åt en dag på landet som en shoppingdag i Göteborg? Jag vet inte och egentligen spelar det ingen roll. För mig är en dag som idag så himla värdefull och idag var den precis vad jag behövde!
 

Dragoste - Kärlek

 
 
 
Det är svårt att tro att det är mitt i sommaren när regnet öser ner och det är svinkallt ute. Ännu har jag inte burit shorts en enda dag i år. Och jag som älskar att bada och dessutom bor granne med Vättern har inte ens doppat fötterna i sjön. På altanen hänger dekorationerna kvar efter sommarens festligheter, brossans student och midsommar, något skrynkliga av vind och fukt.
 
Själv håller jag mig inne idag. Jag har drömt mig tillbaka i tiden och plockat fram pysseltjejen inom mig. Idag har jag pärlat armband som aldrig förr. Jag berättade ju igår att jag på söndag kommer åka till Rumänien. Vi ska vara ledare på ett läger för romska barn och jag ska hålla i en pyssel-workshop. Tanken är att vi ska göra armband som det på bilden ovan. Dragoste betyder kärlek och temat för lägret är kärlek i handling.
 

Kärlek i handling

 
 
Efter en härlig midsommarhelg med vänner jag inte träffat på länge, med glädje, god mat, töntiga lekar och fina alldeles för tunna kläder, förbereder jag mig nu för något helt nytt. Om en vecka lämnar jag Sverige för att uppleva något som inte alls liknar något jag upplevt förut. Om en vecka åker jag till Rumänien för att arbeta på ett läger för romska barn. Love in acton är temat på lägret vilket också blir temat för min resa. Det är inte bara fattigdom som präglat de här barnens liv och uppväxt. De har inte heller fått den kärlek som för många barn i vårt land är en självklarhet. Mitt uppdrag blir därför att se, bekräfta och visa kärlek till barnen. Visa med handling att de är värdefulla, viktiga och unika. Kärlek i handling helt enkelt.
 

RSS 2.0